Logga Arnäs Glas
  • Om oss

Om Arnäs Glas AB

Vi är Arnäs Glas AB, ett glasmästeri som funnits i mer än 50 år och som är beläget i Svartby industriområde, ca. 3 km norr om centrala Örnsköldsvik.

 

Vi arbetar med allt från enkla glasreparationer till säkerhetsglas, brandglas, och totala glasentreprenader. I våra lokaler reparerar vi inlämnade fönster, byter och lagar bilglas, solfilmar bilar, tillverkar skjutluckor i glas, spegeldörrar, duschväggar, glasdörrar och bastudörrar.

 

Vi skär också till spegelglas, hyllor, plexiglas och säljer isolerglas, energiglas, isolerade plasttak, växthusglas med mera. Förutom allt detta åker vi också ut till kunder som har ett trasigt glas, oavsett det handlar om ett litet fönster eller stora skyltrutor.

  

Kortfattad historik

  

År 1960 startades Arnäs Glas som enskild firma av Axel Eriksson. Han höll då till i en källarlokal, där han fram till 1962 arbetade ensam. Samma år anställdes en person och 1966 började sonen Bert i företaget och med undantag av en glasmästeriutbildning i Örebro har han arbetat i företaget hela tiden.

 

1972 flyttade företaget in i sina nuvarande lokaler i Svartby Industriområde och 1973 ombildades företaget till ett aktiebolag. 1988 övertog Bert företaget och Axel gick i pension.

1990 renoverades lokalerna i stor omfattning både utvändigt och invändigt och 1997 började äldsta sonen Tom arbeta i företaget.

2010 fyllde Arnäs Glas 50 år och 2012 började yngste sonen Peter arbeta i företaget.

1 november 2013 överlät vi vår bilglasverksamhet till Carglass Sweden AB som ett led till att stärka vår position inom planglas. Carglass stannar tills vidare kvar i våra lokaler, vilket glädjande nog gör det möjligt för oss att i framtiden också kunna erbjuda bilglas inom våra väggar.

2015 gick Bert och Gerd i pension samtidigt som Tom och Peter tog över företaget som 3e generationens glasmästare. 

Och även om framtiden fortfarande är oskriven, så blickar vi fram emot 50 nya år som det självklara lokala alternativet inom glas!

Carglass® är Sveriges ledande företag inom lagning och byte av bilglas. Inom Belron® -koncernen ger vi varje år service åt mer än 8 miljoner bilägare, vare sig det gäller att byta vindruta eller laga stenskott.


Vi på Carglass® har duktiga tekniker över hela landet så vart du än låter oss byta eller laga en bilruta på din bil, kan du luta dig tillbaka i trygg förvissning om att garantin för vårt arbete gäller så länge du äger bilen.

Som Sveriges ledande företag för stenskottslagning och byte av bilglas har vi dessutom ett nära samarbete med samtliga stora svenska försäkringsbolag, vilket gör att vi vid bilförsäkringsärenden kan ta hand om allt administrativt arbete för din räkning.*

På vår hemsida kan du läsa mer om vilka vi är, vad vi byter och lagar och hur vi kan hjälpa dig (för att inte tala om varför vi är så stolta över våra medarbetare, vårt yrkeskunnande och vårt engagemang för att verkligen ge förstklassig service till alla våra kunder).

*gäller dock ej f.n. avseende FOLKSAM-koncernen

Öppettider : Måndag - Torsdag 07.00 - 17.00 & Lunchstängt 12.00 - 13.00, Fredag öppet 07.00 - 14.00